USA-Kanada turné 2012
01 Apr 2012 |

Magos Együttes

Nagy Pávára minősültünk!!

Nagy Pávára minősültünk!!

A Hagyományok Háza 2018 szeptemberében új népi előadó-művészeti minősítőt hirdetett. A Páva minősítés célja egy egységes minőségbiztosítási rendszer bevezetése: “A népi előadó-művészetben a Páva és Nagy Páva minősítés a megbízhatóságot, a szakmaiságot, a hagyományokhoz való hűséget és a legmagasabb színvonalat jelenti majd.
A pályázatot benyújtott néptáncegyüttesek, néptáncos szólisták, táncospárok, népzenészek, népi énekegyüttesek és mesemondók közül szakmai zsűri választott ki minket arra, hogy november 4-én a pályázat második fordulójában, a színpadi megmérettetésen muzsikáljunk a Hagyományok Házában.

Közel 20 perces összeállításban kellett megmutassuk minimum 2 nagytáj változatos zenei hagyományát. Az elsőként megszólaló szatmári muzsikát a tiszakóródi Id. Horváth András repertoárjából és a jankmajtisi Lakatos Pál prímás hegedűs megoldásaiból állítottuk össze, majd Ági és Soma ének-furulya duója moldvai (Klézse) guzsalyas és szerelmi dalokat adott elő. A végén a már jól ismert és kedvenc összeállításainkat adtuk elő a lemezünkről: A mezőségi székelyeknek (Mezőkölpény és Mezőbánd) és a Verbunkos (Marossárpatak)

Nagyon együtt volt a banda, így büszkén jelenthetjük, hogy egyedüli zenekarként Nagy Pávára minősítették az alkotásunkat 56,5 ponttal (94 %)!! 🙂

Ez azt jelenti, hogy majd Nagy Pávás előadóművészek leszünk 5 éven át, de erről még várjuk a további fejleményeket…

Ezek az alkotások kaptak minősítést:
https://hagyomanyokhaza.hu/pava-minosito/minosult_alkotasok/

Magos

december 20th, 2018

No comments

Comments are closed.