USA-Kanada turné 2012
01 Apr 2012 |

Összefogás hagyományőrző mestereinkért // Jótékonysági koncert

12
/ Dec
Wednesday
2018

Összefogás hagyományőrző mestereinkért // Jótékonysági koncert

Venue
Hagyományok Háza
Time
07:00 pm

Jótékonysági koncert erdélyi idős népzenészeink megsegítésére

2013-ban, felismerve az idős mesterek támogatásának fontosságát, a Hagyományok Háza neves zenészekkel együttműködve elindította jótékonysági koncertsorozatát. Tettük ezt őszinte szeretetből, hiszen egykori mestereik legtöbbje egészségügyi és anyagi gondokkal küszködik, nem tudnak már muzsikálást vállalni, ezáltal a mindennapi kenyerük előteremtése is gondot jelent. Az ötletet tett követte és számos táncházban szerveztek gyűjtést számukra.
Ebben az évben ez ügy felkarolására az Erdélyi Magyar Népzenészek Egyesülete és a Hagyományok Háza nagyobb szabású akciót indított el: neves erdélyi táncházzenekarok, zenészek fellépésével jótékonysági koncerteket szervez Kárpát-medence szerte. November folyamán Sepsiszentgyörgyön és Kolozsvárott, decemberben Marosvásárhelyen és Budapesten lesznek jótékonysági koncertek, Csiszár Aladár, Duduj Rozália, Mezei Ferenc “Pikili”, Jámbor István “Dumnezeu” valamint Csányi Sándor megsegítésére.

A sorozat utolsó előadását a budapesti Hagyományok Háza gyönyörűen felújított régi-új otthonában, a Budai Vigadóban tartják, neves zenekarok és művészek közreműködésével. Az előadás meghívott vendégei az Üsztürü zenekar, Nyitrai Marianna, a Magos zenekar, Mihó Attila és barátai..
A műsor szerkesztője: Szász József Árpád

Az est felajánlásait és bevételét teljes egészében a rászoruló idős mesterekhez juttatjuk el.

További információ: http://www.hagyomanyokhaza.hu/oldal/13623/