USA-Kanada turné 2012
01 Apr 2012 |

Enyedi Tamás

Enyedi Tamás

Kolozsváron születtem 1988-ban, és bár Székesfehérváron nőttem fel, az első igazán közeli élményeim a népzenével és néptánccal Kallós Zoltán válaszúti gyermek- és ifjúsági táboraiban értek.
Nyaranta több hetet voltam ott, hiszen minden nyári szünetemet a nagyszüleimnél töltöttem a szomszéd faluban, Bonchidán.
A népi kultúra iránti érdeklődésem év közben sem apadt el  – köszönhetően a családomnak is -, így 10 éves koromban Petrovits Tamás bácsinál kezdtem el cimbalmozni a Hermann László Zeneiskolában, és ezzel párhuzamos táncolni az Alba Regia Táncegyüttesben. Az érettségi után a Budapesti Műszaki Egyetemen tanultam tovább, és mivel a mérnöki pályát választottam, a zenélést hobbiként folytattam, míg a tánc őszinte öröme és lelkesedése a táncházakban teljesedik ki azóta is.

A Magoson kívül több más formációnak is tagja vagyok (Bara zenekar, Galiba zenekar, Enyedi Ágnes és a Bandárium). Mivel még mindig több a zenekar, mint a cimbalmos, így sok nívós együttesben is közreműködhettem határon innen és túl…
2003 óta minden évben muzsikálok a Mezőségi Népzene- és Néptánctáborban Válaszúton és a Marosszéki Népzene- és Néptánctáborban Jobbágytelkén. Amint időm engedi, zenésztársaimmal igyekszem minél több gyűjtésre is elmenni a zenész mestereinkhez főleg a Székelyföldre, hiszen cimbalmosként e vidék zenéje áll a legközelebb hozzám.